Powered by RND
PodcastsEducationMind Architect
Listen to Mind Architect in the App
Listen to Mind Architect in the App
(524)(250,057)
Save favourites
Alarm
Sleep timer

Mind Architect

Podcast Mind Architect
Mind Architect
Mind Architect este un podcast despre cunoaștere de sine și dezvoltare personală, fundamentat în psihologie și neuroștiință.

Available Episodes

5 of 156
  • Sezonul 12, Episodul 02 - PUNCTELE FORTE, trăsăturile care ne oferă avantajul competitiv la START și pe parcurs
    Ți se spunea încă din copilărie că ești bun la ceva anume? Poate că organizai jucăriile pentru că ți le doreai în ordine sau poate veneai cu cele mai creative idei. Poate te jucai de-a doctorul și-aveai grijă de animalele de companie sau erai imaginativ și inventai câte o nouă poveste în fiecare zi. Oricare ar fi fost lucrurile pe care le făceai fără efort, natural, cele care au rămas cu tine până astăzi reprezintă puncte forte pentru tine. În acest episod în căutarea ADN-ului Vocațional explorăm cum ne descoperim punctele forte și, odată găsite, cum le putem pune în slujba noastră pentru a ne alege o direcție profesională cât mai potrivită pentru noi.
    --------  
    45:31
  • ADN-ul Vocațional. Cum arată drumul tău profesional la intersecția dintre Talente, Pasiuni, Valori, Motivații și Personalitate
    Când eram mici, eram întrebați ce vrem să ne facem când vom fi mari. Iar când ne-am făcut mari, ne-am așteptat să fim fericiți cu ce ne-am făcut. De câte ori te-ai întrebat, însă, în căutarea vocației sau pe parcursul carierei deja existente, cum arată drumul potrivit pentru tine? Câte răspunsuri ai găsit și de câte ori ai ajuns să concretizezi vreunul dintre ele? Câte dintre răspunsuri ți-au fost, de fapt, potrivite?În primul episod din acest sezon vorbim despre cum ne găsim ADN-ul Vocațional la intersecția între descoperirea trăsăturilor de personalitate, a punctelor forte, dar și a pasiunilor, valorilor și motivațiilor noastre.Acest episod este produs și distribuit cu susținere E.ON Energie România.Resurse:1. Sir Ken Robinson, Do Schools Kill Creativity - https://www.ted.com/talks/sir_ken_robinson_do_schools_kill_creativity?subtitle=en 2. One Third of Your Life Is Spent At Work - https://www.gettysburg.edu/news/stories?id=79db7b34-630c-4f49-ad32-4ab9ea48e72b 3. Vocație, Sever Voinescu, Dilema Veche - https://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/vocatie-2246226.html
    --------  
    49:11
  • Sezonul 12, Episodul 00 Ce am pregătit pentru acest sezon. Construiește o carieră în jurul ADN-ului tău vocațional
    Ne bucurăm foarte mult să revenim alături de voi cu un nou sezon de podcast, un sezon pe care l-am creat cu entuziasm și dorința de a contribui la procese de creare și trăire a unor traiectorii profesionale mai potrivite pentru fiecare dintre noi, cu mai multă satisfacție și mai puțin din nevoie și pentru supraviețuire. Rămâi alături de noi, în episodul de astăzi îți povestim despre ce subiecte urmează să discutăm în acest sezon, dar și despre cum poți accesa cursul ADN Vocațional și ce alte beneficii poți avea ca membru al comunității Mind Architect.
    --------  
    40:03
  • S11 Ep13 - Epidemia Ecranelor: Cum ne recablează mintea rețelele sociale. Anxietatea, depresia și impactul real al Social Media și telefoanelor asupra creierului
    În era digitală, rețelele sociale joacă un rol central în viețile noastre, mai ales pentru tineri. În acest episod, explorăm cum social media influențează dezvoltarea creierului și sănătatea mentală a generației tinere. Află cum platformele de socializare sunt proiectate să creeze dependență, stimulând secreția de dopamină și generând un ciclu de recompense care ne ține captivi în fața ecranelor. Discutăm efectele negative ale social media asupra atenției, reglării emoționale și somnului, precum și cum comparația constantă cu alții poate duce la anxietate și depresie. Statisticile alarmante arată o creștere semnificativă a problemelor de sănătate mintală în rândul adolescenților și tinerilor adulți din ultimul deceniu. Vom dezbate și potențialele beneficii ale utilizării moderate și conștiente a acestor platforme, precum accesul la informații și conectarea cu oameni din întreaga lume.  Alătură-te nouă în ultimul episod din acest sezon pentru a descoperi cum să navighezi cu înțelepciune în lumea digitală și să protejezi sănătatea mintală a tinerilor în această eră a ecranelor.
    --------  
    1:38:50
  • Sezonul 11, Special 02 - Puterea Mediului. Cum ne impactează influențele externe și ecosistemul intern starea de bine
    Memoria implicită a unui om începe să se formeze încă din primul trimestru de sarcină, iar primele luni de viață cântăresc disproporționat de mult în raport cu perioadele următoare. Mediul în care ne dezvoltăm are un impact semnificativ asupra noastră încă de dinainte să ne naștem și continuă să fie un element important pe toată durata vieții noastre.  Relațiile, ideile, obiectele de care ne înconjurăm, contactul cu natura sau semnificațiile pe care le dăm spațiilor în care ne desfășurăm viața, toate acestea contribuie la starea noastră de bine, la emoțiile, gândurile, percepțiile și comportamentele pe care le dezvoltăm.  Ce se întâmplă cu noi în perioade în care suntem copleșiți de volumul de informație pe care îl primim constant? Cum ne afectează perioadele aglomerate, în care nu ne mai vedem capul de sarcini sau cum ne modifică oamenii de care ne înconjurăm?  Despre toate acestea vorbim în episodul de astăzi, cu Dana Boabeș, alături de care descoperim un model de coaching care ne poate ajuta să dezvoltăm medii mai sănătoase și mai potrivite pentru noi.
    --------  
    57:35

More Education podcasts

About Mind Architect

Mind Architect este un podcast despre cunoaștere de sine și dezvoltare personală, fundamentat în psihologie și neuroștiință.
Podcast website

Listen to Mind Architect, The Let Them Theory | The Messy Podcast and many other podcasts from around the world with the radio.net app

Get the free radio.net app

  • Stations and podcasts to bookmark
  • Stream via Wi-Fi or Bluetooth
  • Supports Carplay & Android Auto
  • Many other app features
Social
v7.11.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 3/17/2025 - 9:24:53 PM